pondělí 5. ledna 2015

Macarons = little bitches

Už dlouho jsem nic nenapsala, ale celou dobu jsem nezahálela.....makronky se staly mou závislostí a zároveň prokletím. Nemusím je ani jíst, zase tak moc mi nechutnají, ale musím je zkoušet pořád dokola.

zdroj



Když jsem zde na konci října dávala článek o úplně nejlepších makronkách, jaké se mi kdy povedly (klik na článek), cítila jsem se, jako královna makronků (ach, já hloupá :D ).



To jsem ještě nevěděla, že mě čeká období nafouklých piškotů, nenalezených nožiček a dutých, lepivých vnitřků. Nijak moc mě to netrápilo, říká se přeci, že trénink dělá mistra. Jenže pak mě moje maminka požádala, abych jí makronky upekla jako dárek pro kamarádky.


Musím se přiznat, že když jsem je dělala, modlila jsem se snad u každého kroku. A ten nahoře mě asi vyslyšel, protože obě várky makronků měly skvělou texturu, krásně zasychaly po půl hodině a po vytažení z trouby jsem málem začala tančit po celé kuchyni, protože byly prostě super.



Po tomto úspěchu jsem se zase cítila dobře a když mě kamarád požádal o upečení 40 makronků, nadšeně jsem souhlasila. V den D jsem si vše pečlivě navážila, nachystala a pustila se do práce. Už při zasychání se mi makronky moc nezdály, měla jsem je ležet kolem dvou hodin a pořád nebyly zaschlé. Nechala jsem je proto trošku přischnout v troubě a pak je prostě upekla. Celkem jsem měla 4 plechy a ani jedna makronka nevyšla. Pro jistotu jsem je nefotila, ale vypadaly asi nějak takhle:

zdroj
Tohle jsem samozřejmě nemohla nikomu dát, takže jsem seděla nad plechy a brečela :D No a na vánoce jsem konečně dostala svou vysněnou digitální váhu, takže jsem se do nich dnes pustila znovu. Nebudu vás napínat, výsledek byl ještě horší než na obrázku výše. Netuším kde dělám chybu, může to být v čímkoliv, navíc bych řekla, že máme doma dost vlhko, což mi ve schnutí moc nepomáhá.

Proto jsem se rozhodla, že s makronky prozatím končím, dám si chvíli pauzu a zkusím je zase až někdy na jaře :D Pokud budu nyní péct, zůstanu u svých dortů, cupcakes a cake pops (tam přece jen není zase tak moc co zkazit).

Jak jste na tom s makronkami vy? Milujete je, nenávidíte, pečete, nebo si je raději koupíte? :)

11 komentářů:

  1. sú na môj vkus až príliš sladké, ale nikdy im neviem odolať sú také nádherné farebné...ale ešte som ich sama nepiekla, bojím sa, že by mi nevyšli :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se musím přiznat že je moc nejím, taky jsou na mě moc sladké....ale občas neodolám a nějaký ten kousek si dám :)
      Neboj se a vyzkoušej je....kdo nehraje, nevyhraje! :)

      Vymazat
  2. Ježiiiiiš, co já bych za takové makronky dala :D mě se taky první várka nepovedla .. upřímně, já na to nemám nervy :D .. nejradši mám recepty typu: smíchejte všechny suroviny a vlijte to na plech ... ale zase se někdy hecnu a zkusím to znova .. to by bylo aby to nevyšlo!!! :-)

    www.cookingwithsusa.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se musím přiznat že se vždycky zařeknu, že už je prostě dělat nebudu.......no a tak za měsíc mi to začne zase vrtat hlavou, jestli by se to třeba teď nepovedlo :D ale prostě počkám až nebude tolik vlhko a dám jim zase šanci! :D

      Vymazat
  3. Makronky jsem ještě nezkoušela, ale až se na ně vrhnu, už vím kam si jít pro cenné rady!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vyzkoušej a pak pošli fotku pokud budeš chtít na klarapece@seznam.cz :) Držím palce :)

      Vymazat
  4. Jsem na tom podobně... začala jsem s nima vloni na jaře, několik várek bylo skvělých, jen sem tam prasklinka... a pak najednou, jak když se vše otočí o 180° a každá nová várka byla větší a větší katastrofa... nedávno jsem ale zkusila dělat bílek ve velkem robotu se šlehací metlou a zdály se mi o něco lepší. Některé byly zase seschlé babičky, některé popraskaly, ale pár jich bylo i reprezentativních. Taky se mohla změnit kvalita mandlové mouky, kterou kupuju. Údajně by neměla být moc vlhká, doporučuje se ji ještě předtím opražit, aby se "vysušila". Každápádně v blízké době chystám další, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
  5. 5. Titanium Engagement Rings for Her New Generation (Siberian)
    5. titanium money clip Titanium Engagement Rings titanium gr 2 for Her New Generation (Siberian) is the bestselling, bestselling, micro titanium trim and sold by bestseller, $19.99 · ‎Out titanium or ceramic flat iron of stock titanium blade

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny vaše sladké komentáře :)